Nawet nie wiem kiedy ten czas minął! Angażowałam się ciągle w jakieś zajęcia i tydzień minął mi jak z bicza strzelił. Już jutro piątek i początek weekendu. Mam już pewne plany treningowe i kulinarne, ale z tego zdam sprawozdanie w przyszłym tygodniu.

W tym tygodniu postanowiłam poszaleć z dynią, ponieważ to już powoli ich końcówka, więc warto by było jeszcze zrobić kilka potraw z dynią w roli głównej. Staram się jeść warzywa w sezonie, w którym występują – jest to najlepsze źródło witamin i minerałów.

Przepis na ciasto dyniowe pojawi się niebawem, tymczasem dzisiaj chcę podzielić się z Wami dodatkiem do obiadu, który idealnie pasuje do kasz, czy ryżu, do tego proponuję  kurczaka lub jakaś rybkę.

Warzywa

KOLOROWE WARZYWA Z PATELNI

  • 1/2 papryki
  • 1/2 cukini
  • mały kawałek dyni
  • 1/2 małej cebuli
  • przyprawy według uznania

Warzywa kroimy w kostkę (około 1cm), oczywiście cebulę drobniej. W misce mieszamy je z przyprawami – np. sól, pieprz, kminek mielony, czosnek granulowany. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy warzywa i smażymy aż będą miękkie.

Warzywa 2

Warzywa 1

Marta Gajek

Szczęśliwa mam Jagody i Fasolka, który jest jeszcze w drodze. Żona bardzo pomysłowego męża i lektorka języka angielskiego z pasji. Ciągle wymyślam sobie zajęcia, ale dzięki temu jestem szczęśliwa i nigdy się nie nudzę. Dbam o sylwetkę, lubię zdrowo gotować, kocham rośliny i stawiam pierwsze kroki w ogrodnictwie. Do tego staram się mądrze wychowywać swoje dziecko. Chcę podzielić się z Tobą swoim doświadczeniem w tych dziedzinach i pokazać Ci, że można fajnie żyć, korzystając z tego, co masz wokół siebie. 

Dołącz do mnie
Facebook
Instagram
Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.
Newsletter

Zachęcam do zapisania się na newsletter Pipilotki. Informacje o nowych wpisach prosto na Twoją skrzynkę!


Archiwum


Polecane
X