Ostatnio obiecałam, że dodam w końcu jakiś przepis, ponieważ skupiłam się tylko na robieniu fotomenu. Dużym zainteresowaniem cieszyły się bananowe placuszki, dlatego dzisiaj o nich :). Są bardzo proste w wykonaniu i bardzo smaczne, a do tego zapychają na długie godziny.

Placuszki Bananowe

PLACUSZKI BANANOWE

  • 2 łyżki otrębów pszennych
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • 1 jajko
  • 1 średni banan
  • cynamon
  • ewentualnie pół łyżeczki kakao

Wszystkie składniki blendujemy, lub rozgniatamy banana i mieszamy wszystko razem. Ciasto musi mieć konsystencję naleśnikowego, dlatego jeśli jest za gęste lub za rzadkie, dodajemy wody/otrębów według potrzeby. Placuszki smażymy najlepiej na oleju kokosowym, lub na sucho na patelni teflonowej/grillowej. Na wierzch kładziemy odrobinę masła orzechowego, musu jabłkowego, dżemu bez cukru itp. Smacznego :).

Jeśli ten przepis spodobał Wam się i chcecie więcej, zapraszam do zakładek FOTOMENU i PRZEPISY gdzie znajdziecie masę kuchennych inspiracji.

Jeśli ten post wzbudził Wasze zainteresowanie, wyraźcie proszę swoją aprobatę za pomocą lajka na Facebooku i Instagramie, lub zostawcie komentarz. Dzięki temu będę wiedziała, że wpisy tego typu są dla Was wartościowe :).

Placuszki Bananowe 2

Marta Gajek

Szczęśliwa mam Jagody i Fasolka, który jest jeszcze w drodze. Żona bardzo pomysłowego męża i lektorka języka angielskiego z pasji. Ciągle wymyślam sobie zajęcia, ale dzięki temu jestem szczęśliwa i nigdy się nie nudzę. Dbam o sylwetkę, lubię zdrowo gotować, kocham rośliny i stawiam pierwsze kroki w ogrodnictwie. Do tego staram się mądrze wychowywać swoje dziecko. Chcę podzielić się z Tobą swoim doświadczeniem w tych dziedzinach i pokazać Ci, że można fajnie żyć, korzystając z tego, co masz wokół siebie. 

Dołącz do mnie
Facebook
Instagram
Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.
Newsletter

Zachęcam do zapisania się na newsletter Pipilotki. Informacje o nowych wpisach prosto na Twoją skrzynkę!


Archiwum


Polecane
X