Ostatnio obiecałam, że dodam w końcu jakiś przepis, ponieważ skupiłam się tylko na robieniu fotomenu. Dużym zainteresowaniem cieszyły się bananowe placuszki, dlatego dzisiaj o nich :). Są bardzo proste w wykonaniu i bardzo smaczne, a do tego zapychają na długie godziny.

Placuszki Bananowe

PLACUSZKI BANANOWE

  • 2 łyżki otrębów pszennych
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • 1 jajko
  • 1 średni banan
  • cynamon
  • ewentualnie pół łyżeczki kakao

Wszystkie składniki blendujemy, lub rozgniatamy banana i mieszamy wszystko razem. Ciasto musi mieć konsystencję naleśnikowego, dlatego jeśli jest za gęste lub za rzadkie, dodajemy wody/otrębów według potrzeby. Placuszki smażymy najlepiej na oleju kokosowym, lub na sucho na patelni teflonowej/grillowej. Na wierzch kładziemy odrobinę masła orzechowego, musu jabłkowego, dżemu bez cukru itp. Smacznego :).

Jeśli ten przepis spodobał Wam się i chcecie więcej, zapraszam do zakładek FOTOMENU i PRZEPISY gdzie znajdziecie masę kuchennych inspiracji.

Jeśli ten post wzbudził Wasze zainteresowanie, wyraźcie proszę swoją aprobatę za pomocą lajka na Facebooku i Instagramie, lub zostawcie komentarz. Dzięki temu będę wiedziała, że wpisy tego typu są dla Was wartościowe :).

Placuszki Bananowe 2

15 Odpowiedzi na Placuszki Bananowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

prof

NEWSLETTER

Zachęcam do zapisania się na newsletter Pipilotki. Informacje o nowych wpisach prosto na Twoją skrzynkę!


FACEBOOK
 
INSTAGRAM

Archiwum
Ulubione blogi




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

blogi kulinarne

zBLOGowani.pl

zdrowomaniaczki200