Ostatnio obiecałam, że dodam w końcu jakiś przepis, ponieważ skupiłam się tylko na robieniu fotomenu. Dużym zainteresowaniem cieszyły się bananowe placuszki, dlatego dzisiaj o nich :). Są bardzo proste w wykonaniu i bardzo smaczne, a do tego zapychają na długie godziny.

Placuszki Bananowe

PLACUSZKI BANANOWE

  • 2 łyżki otrębów pszennych
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • 1 jajko
  • 1 średni banan
  • cynamon
  • ewentualnie pół łyżeczki kakao

Wszystkie składniki blendujemy, lub rozgniatamy banana i mieszamy wszystko razem. Ciasto musi mieć konsystencję naleśnikowego, dlatego jeśli jest za gęste lub za rzadkie, dodajemy wody/otrębów według potrzeby. Placuszki smażymy najlepiej na oleju kokosowym, lub na sucho na patelni teflonowej/grillowej. Na wierzch kładziemy odrobinę masła orzechowego, musu jabłkowego, dżemu bez cukru itp. Smacznego :).

Jeśli ten przepis spodobał Wam się i chcecie więcej, zapraszam do zakładek FOTOMENU i PRZEPISY gdzie znajdziecie masę kuchennych inspiracji.

Jeśli ten post wzbudził Wasze zainteresowanie, wyraźcie proszę swoją aprobatę za pomocą lajka na Facebooku i Instagramie, lub zostawcie komentarz. Dzięki temu będę wiedziała, że wpisy tego typu są dla Was wartościowe :).

Placuszki Bananowe 2

Marta Gajek

Szczęśliwa mama Jagody i Witka. Żona bardzo pomysłowego męża i lektorka języka angielskiego z pasji. Ciągle wymyślam sobie zajęcia, ale dzięki temu jestem szczęśliwa i nigdy się nie nudzę. Dbam o sylwetkę, lubię zdrowo gotować, kocham rośliny i stawiam pierwsze kroki w ogrodnictwie. Do tego staram się mądrze wychowywać swoje dzieci. Chcę podzielić się z Tobą swoim doświadczeniem w tych dziedzinach i pokazać Ci, że można fajnie żyć, korzystając z tego, co masz wokół siebie. 

Dołącz do mnie
Newsletter

Zachęcam do zapisania się na newsletter Pipilotki. Informacje o nowych wpisach prosto na Twoją skrzynkę!


Archiwum
X