Kto nie lubi spaghetti? A kto zrezygnował z niego na czas diety? Pewnie jest wiele takich osób. Na szczęście jest sposób na to, żeby jeść je bez wyrzutów sumienia. Wystarczy kilka kuchennych trików, żeby je „odchudzić”.

CAM00605 

OSZUKANE SPAGHETTI BOLOGNESE

30g makaronu pełnoziarnistego

100-120g mięsa mielonego z indyka

Pół cebuli

1 ząbek czosnku

Pół małej cukinii

Pół papryki

2-3 pieczarki

słoiczek przecieru pomidorowego domowej roboty lub pomidory świeże/z puszki

1 łyżeczka oleju rzepakowaego

Sól, pieprz, bazylia (najlepiej świeża), oregano

Cebulę i czosnek pokroić drobno i zeszklić na oliwie, potem dorzucić przyprawione mięso. Kiedy mięso będzie już z wierzchu podsmażone, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, lekko posolić i  dusić przez około 2 minuty. Potem dodać resztę warzyw i dalej dusić. Na końcu dodać pomidory oraz przecier i jeszcze przez chwilę dusić aż warzywa i mięso będą miękkie. Na koniec przyprawić pieprzem i ewentualnie solą, dodać też świeżo pokrojoną lub suszoną bazylię oraz oregano. Podawać z makaronem ugotowanym al dente. Smacznego 🙂

Marta

Hej! Nazywam się Marta i jestem tutaj, żeby podzielić się z Tobą moją miłością do gotowania, zdrowego stylu życia i sportu. Poza tym chciałabym zarazić Cię pozytywnym myśleniem i wiarą w to, że możesz wszystko! Prywatnie jestem mamą 2,5-letniej Jagódki i żoną swojego męża :). Zapraszam Cię do mojego fit świata!

Dołącz do mnie
Facebook
Instagram
Something is wrong.
Instagram token error.
Newsletter

Zachęcam do zapisania się na newsletter Pipilotki. Informacje o nowych wpisach prosto na Twoją skrzynkę!


Archiwum
Najnowsze wpisy


Polecane
X