Nawet nie wiem kiedy ten czas minął! Angażowałam się ciągle w jakieś zajęcia i tydzień minął mi jak z bicza strzelił. Już jutro piątek i początek weekendu. Mam już pewne plany treningowe i kulinarne, ale z tego zdam sprawozdanie w przyszłym tygodniu.
W tym tygodniu postanowiłam poszaleć z dynią, ponieważ to już powoli ich końcówka, więc warto by było jeszcze zrobić kilka potraw z dynią w roli głównej. Staram się jeść warzywa w sezonie, w którym występują – jest to najlepsze źródło witamin i minerałów.
Przepis na ciasto dyniowe pojawi się niebawem, tymczasem dzisiaj chcę podzielić się z Wami dodatkiem do obiadu, który idealnie pasuje do kasz, czy ryżu, do tego proponuję kurczaka lub jakaś rybkę.
KOLOROWE WARZYWA Z PATELNI
- 1/2 papryki
- 1/2 cukini
- mały kawałek dyni
- 1/2 małej cebuli
- przyprawy według uznania
Warzywa kroimy w kostkę (około 1cm), oczywiście cebulę drobniej. W misce mieszamy je z przyprawami – np. sól, pieprz, kminek mielony, czosnek granulowany. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy warzywa i smażymy aż będą miękkie.