Ostatnio obiecałam, że dodam w końcu jakiś przepis, ponieważ skupiłam się tylko na robieniu fotomenu. Dużym zainteresowaniem cieszyły się bananowe placuszki, dlatego dzisiaj o nich :). Są bardzo proste w wykonaniu i bardzo smaczne, a do tego zapychają na długie godziny.
PLACUSZKI BANANOWE
- 2 łyżki otrębów pszennych
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 1 jajko
- 1 średni banan
- cynamon
- ewentualnie pół łyżeczki kakao
Wszystkie składniki blendujemy, lub rozgniatamy banana i mieszamy wszystko razem. Ciasto musi mieć konsystencję naleśnikowego, dlatego jeśli jest za gęste lub za rzadkie, dodajemy wody/otrębów według potrzeby. Placuszki smażymy najlepiej na oleju kokosowym, lub na sucho na patelni teflonowej/grillowej. Na wierzch kładziemy odrobinę masła orzechowego, musu jabłkowego, dżemu bez cukru itp. Smacznego :).
Jeśli ten przepis spodobał Wam się i chcecie więcej, zapraszam do zakładek FOTOMENU i PRZEPISY gdzie znajdziecie masę kuchennych inspiracji.
Jeśli ten post wzbudził Wasze zainteresowanie, wyraźcie proszę swoją aprobatę za pomocą lajka na Facebooku i Instagramie, lub zostawcie komentarz. Dzięki temu będę wiedziała, że wpisy tego typu są dla Was wartościowe :).