Wiosna i lato to rewelacyjny czas! Nie tylko ze względu na pogodę i czas spędzany poza domem, ale również pod względem kulinarnym. Można jeść tyle kolorowych rzeczy, że aż dostaję oczopląsu. Dlatego dzisiejsze menu jest bardzo zdrowe i kolorowe. Z kolacją i drugim śniadaniem nie jestem zbyt oryginalna, ale niestety nic nie poradzę na to, że koktajl ze szpinakiem jest świetnym orzeźwieniem na taką pogodę, a na widok sałatki aż cieknie mi ślinka. Mam nadzieję, że Wam też :).
Dzisiejsze menu ma około 1700 kcal. Jeśli chcecie dowiedzieć się, czy będzie ono odpowiednie dla Was musicie obliczyć zapotrzebowanie swojego organizmu. Instrukcję jak to zrobić znajdziecie TUTAJ.
Pozostałe 31 przykładowych menu znajdziecie TUTAJ.
Omlet owsiany (50g mąki owsianej, 1 jajo, odrobina wody) + serek wiejski (100g) + owoce (100g) + masło z nerkowców (20g). (560kcal)
Koktajl (garść szpinaku + woda kokosowa 200ml + pół banana) + chleb słonecznikowy (50g) + masło (5g) + ćwierć papryki. (360kcal)
Makaron sojowy (60g), sos bolognese (przepis TUTAJ). (około 400kcal)
Lody domowej roboty bez cukru (przepis TUTAJ). (210kcal)
Sałatka z jajkiem (mix sałat, roszponka, kilka pomidorów koktajlowych, pół ogórka gruntowego, cienki pasek sera feta, oliwki).
Jak to wygląda u Was wiosną i latem? Trzymacie się sprawdzonych przepisów, czy eksperymentujecie?
Jeśli ten post okazał się dla Was wartościowy, proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzu, dajcie łapkę w górę (Facebook) lub kliknijcie w serduszko (Instagram).