Nawet nie wiem kiedy ten czas minął! Angażowałam się ciągle w jakieś zajęcia i tydzień minął mi jak z bicza strzelił. Już jutro piątek i początek weekendu. Mam już pewne plany treningowe i kulinarne, ale z tego zdam sprawozdanie w przyszłym tygodniu.

W tym tygodniu postanowiłam poszaleć z dynią, ponieważ to już powoli ich końcówka, więc warto by było jeszcze zrobić kilka potraw z dynią w roli głównej. Staram się jeść warzywa w sezonie, w którym występują – jest to najlepsze źródło witamin i minerałów.

Przepis na ciasto dyniowe pojawi się niebawem, tymczasem dzisiaj chcę podzielić się z Wami dodatkiem do obiadu, który idealnie pasuje do kasz, czy ryżu, do tego proponuję  kurczaka lub jakaś rybkę.

Warzywa

KOLOROWE WARZYWA Z PATELNI

  • 1/2 papryki
  • 1/2 cukini
  • mały kawałek dyni
  • 1/2 małej cebuli
  • przyprawy według uznania

Warzywa kroimy w kostkę (około 1cm), oczywiście cebulę drobniej. W misce mieszamy je z przyprawami – np. sól, pieprz, kminek mielony, czosnek granulowany. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy warzywa i smażymy aż będą miękkie.

Warzywa 2

Warzywa 1

Marta Gajek

Szczęśliwa mama Jagody i Witka. Żona bardzo pomysłowego męża i lektorka języka angielskiego z pasji. Ciągle wymyślam sobie zajęcia, ale dzięki temu jestem szczęśliwa i nigdy się nie nudzę. Dbam o sylwetkę, lubię zdrowo gotować, kocham rośliny i stawiam pierwsze kroki w ogrodnictwie. Do tego staram się mądrze wychowywać swoje dzieci. Chcę podzielić się z Tobą swoim doświadczeniem w tych dziedzinach i pokazać Ci, że można fajnie żyć, korzystając z tego, co masz wokół siebie. 

Dołącz do mnie
Newsletter

Zachęcam do zapisania się na newsletter Pipilotki. Informacje o nowych wpisach prosto na Twoją skrzynkę!


Archiwum
X